Adviesportaal
Image default
Dieren

Honden Trainen met Alarmpistool

Honden trainen alarmpistool

Het trainen van honden om niet te schrikken van harde knallen van bijvoorbeeld vuurwerk, alarmpistolen en hard geluid van dieren en mensen is iets wat we in verschillende branches terug vinden. Maar ook in de privé sfeer worden alarmpistolen gebruikt om honden te laten wennen aan harde geluiden. Als honden namelijk gewend zijn aan onverwachte harde knallen zal hun angst, soms helemaal, afnemen. Het trainen van honden om niet bang te zijn voor plotselinge, harde, geluiden noemen we ‘schotvast’ maken.

Waarom uw hond Schotvast?
Voor bijvoorbeeld jachthonden en beveiligingshonden is schotvast zijn een absolute vereiste, maar het is voor iedere hond, dus ook uw huis hond, beter als hij of zij kan omgaan met harde knallen is. Het dier zal dan niet meer in de stres raken of onhandelbaar worden bij bijvoorbeeld het eerste oud & Nieuw vuurwerk of een knallende uitlaat.

Het is makkelijker om een puppy schotvast te maken dan een al oudere hond. Als een pup rond de vijf weken is staan zij nog voor alles open en zullen zij alles wat hen niet direct negatief beïnvloed de rest van hun leven als een normale gebeurtenis ervaren. Jong geleerd is oud gedaan zeg maar.

Verschillende manieren
Er zijn verschillende manieren om uw hond schotvast te maken. Zo zijn er cursussen die zich speciaal op dat onderdeel richten, maar ook uitgebreidere cursussen die de oefening als onderdeel van de cursus hebben. Daarnaast is het mogelijk om zelf uw hond schotvast te krijgen. U kunt bijvoorbeeld op een schietbaan oefenen met uw hond erbij, of op uw eigen terrein met bijvoorbeeld een alarmpistool. Waarschuw, als u in uw eigen tuin gaat oefenen, wel eerst de omwonende zodat na twee schoten niet ineens de politie op uw stoep staat.

Op internet is nog veel meer informatie te vinden over cursussen en methodes om zelf uw hond schotvast te maken.

 

http://alarmpistoolkopen.com