Adviesportaal
Image default
Cadeau

Kerstdecoratie: 5 Tips om je kerstdagen te versieren

In een huis zonder kerst is geen huis. En als je dat jezelf niet cadeau wil doen, gaan we het samen versieren. Want dat moet natuurlijk niet saai worden, nee, daar gaan we voor zorgen. Je leest dus goed: samen! Met zo’n tweehonderdduizend kilo hout en tien verfkwasten bouwen we de mooiste huiskamer van het land. 😊 Om je een handje te helpen met deze DIY-kerstdecoratie, geef ik je vijf handige tips hierover.

 

 

Tip 1: Decoratie is een kwestie van planning.

Tip 1: Decoratie is een kwestie van planning. Tijdens de feestdagen is het in Nederland vaak én warm én koud. Geen ideale omstandigheden voor een kerstman met een rood gezicht. Gelukkig zijn we op kantoor. Zodat we jou tips kunnen geven over hoe je kerstdecoratie in een huis kan hangen. Het belangrijkste advies is dat je de kerstdecoratie vroegtijdig besteld. En niet te laat, als de feestdagen al dichtbij zijn. Vooral als je nieuwe kerstboom wilt, die je niet in de schuur of in het stalletje kunt opslaan. Want zo’n boom moeten we gaan verzorgen. Dat wil zeggen: een paar dagen voor Kerst het sap aanmaken en de boom in een pot zetten om te kunnen groeien.

 

Tip 2: Gebruik verschillende kleuren verf.

Deze tip kan je handig gebruiken als je een tafel of een muur laat versieren. Om het geheel meer kleur te geven, kun je verschillende kleuren verf gebruiken. Deze kleurcombinatie kan je natuurlijk ook doorbrengen op kerstballen of kerstlichtjes. Houd daarbij een aantal dingen in de gedachten. Zoals dat rood en groen geen kleurcombinaties zijn die je bij elkaar wilt doen. Daarnaast moet de combinatie wel te combineren zijn met het thema van de feestdagen. Bijvoorbeeld: rood, groen en geel zijn kenmerkend voor de kerstperiode.

 

Tip 3: Kies voor kerstversiering met een betekenis.

Geen zin om een tijd te hebben met het bekijken van de kleurcombinaties van de verf? In dat geval, kies je voor kerstversiering met een betekenis zoals een mooi Lemax kerstdorp. Denk aan kroonluchters met glaskralen, met een gouden of zilveren kleur. Ook kerstballen kun je gebruiken voor een mooie toevoeging aan je kerstdecoratie. Met kerstballen kun je de muur of de tafel eindeloos versieren. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens eenvoudig te bevestigen op de muur.

 

Tip 4: Maak gebruik van de ruimte waar je dichtbij bent.

In een huis zijn er altijd plekken waar je geen decoratie neer kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad. Dit is een mooie plek om een foto van je gezin te zetten. Om dit op een mooie manier te doen, kun je een frame van bloemstengels maken. Dit is een leuke manier om een foto te laten staan. Ook op een muur kun je veel doen. Denk aan het plakken van een kaartje met een leuke tekst of het ophangen van een foto. Deze kan je op verschillende manieren bevestigen aan de muur.

 

Tip 5: Hou het netjes en laat droog-kleefmiddel aan.

Kerstballen en andere kerstversiering kan je de beste plaatsen op een nette manier. Denk aan het bevestigen aan de muur of aan het plafond. Bij een tafel kun je ballen ook heerlijk neerzetten, maar dan met een mooie laag dichtbij een muur. Kerstballen kun je het beste op een kleedje neerzetten. Want zo’n kleedje kan ook nog eens als sluiting dienen, waardoor de ballen niet weg kunnen rollen. Bovendien is het een nette manier om ballen te verzamelen.

 

Meer tips

Toch nog meer tips voor jou met kerstdecoratie? Dan zijn hieronder nog een paar handige tips, waarmee je het versieren van kerst geen enkele moeite kost. – Pas de sfeer aan: Met een paar kleine aanpassingen kun je de sfeer in een kamer veranderen. Denk aan het gebruik van kaarsen of het aansteken van een haard. Laat ook het interieur een klein beetje kerstlicht zien. En gebruik natuurlijk vooral mooie decoratie: kerstballen, knutselwerkjes of leuke kadootjes. – Geef een kamer een nieuwe look: Geef een kamer een andere look met een hele simpele aanpassing. Bijvoorbeeld door grote spullen weg te halen of bijvoorbeeld door het opklapbed uit de kamer te halen en er een plaid neer te leggen. Pas de kleur van de muren aan door een nieuwe gordijnstof of plakstrip te kopen of door een stoffen kleed te leggen.

https://www.eurofleur.nl/kerst-lemax-huisjes