Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Zelf meubels maken

Ben je van plan om zelf een kast, een tv-meubel of een tafel te maken. Wees niet bang en ga er voor! Zelf meubels maken is een van de leukste dingen om te doen. Naast dat je zelf mag bepalen welke materialen je gebruikt kan je ook nog eens een goede lange tijd genieten van je zelf gemaakt tafel, kast of iets anders. In dit artikel vertel ik je waar je allemaal rekening mee moet houden als je zelf meubels wilt gaan maken.

Zorg eerst voor een duidelijk en juist afgemeten tekening. Alles staat of valt met een goede tekening. Klopt je tekening niet, dan zal je uiteindelijke meubel ook niet kloppen. Het is daarom belangrijk om veel tijd en aandacht te besteden aan je tekening. Zorg ervoor dat alle afmetingen kloppen en dat je de hoeveelheid benodigde producten ook aan je tekening toevoegt. Doe je dit niet, dan heb je kans iets over het hoofd te zien, en weet je niet waar je allemaal mee begonnen bent. Zorg ervoor dat je tekening ook uit meerdere aanzichten bestaat, zo kan je duidelijk zien wat het eindresultaat moet worden en of je hier tevreden mee bent.

Zorg voor de juiste materialen. Er is niets belangrijker dan de juiste materialen te gebruiken. De meeste meubels zal je van hout gaan maken, gebruik hiervoor dan niet zo maar schroeven. Gebruik voor houten meubels speciale houtschroeven. Deze schroeven zijn speciaal ontworpen om hout beter aan elkaar te verbinden. Je gebruikt voor het schuren van hout ook schuurpapier voor hout, en niet voor metaal.

Zorg voor het juiste hout. Maak je een tafel, dan is het verstandig om steviger hout te gebruiken. Een tafel moet namelijk stevig zijn. Maak je gebruik van het verkeerde hout, dan heb je kans dat je tafel in zal storten. Het is daarom verstandig om, als je er geen verstand van hebt, je in te laten lichten bij het kopen van hout. De verkoper zal je precies vertellen waarvoor het hout geschikt is en waarvoor niet. Tevens is het belangrijk om te kijken of het hout goed bestand is tegen weersinvloeden, mocht je de meubels buiten gaan gebruiken. Dan moet je hier altijd rekening mee houden.

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Een bouwkundige keuring laten doen voor aankoop

Laat uw zinken dakgoot vervangen door De Zinkspecialist

Neo kopen?