Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Hiermee moet je oppassen als je een vergader locatie gaat huren

Voor sommige evenementen of belangrijke aankondigingen, huren bedrijven vergaderlocaties af om zo iedereen van het bedrijf kwijt te kunnen. Maar soms denk je als leidinggevende dat je een goede locatie hebt gevonden, en dan blijkt het toch niet te zijn wat je had gehoopt. Het is te klein, of de service is niet goed, of je kan je PowerPoint niet laten zien. Kortom, dit zijn allemaal dingen die je van te voren moet uitzoeken. In deze blog lichten we een aantal dingen aan waar je ook rekening mee moet houden.

Zorg dat je ook van te voren al gasten kan ontvangen

Bij de meeste locaties is dit wel mogelijk, maar toch moet je dit goed in de achterhoofd houden. Sommige mensen moeten misschien vanaf ver reizen om daar bij de locatie aanwezig te zijn. Daarom gaan die mensen meestal wat eerder daar naartoe om daar nog een beetje te kunnen werken, voordat de grote meeting begint. Maar dat moet wel mogelijk zijn van de locatie, anders hebben zij een probleem en moeten ze ergens anders wat gaan zoeken wat hun ook tijd en moeite kost. Dus kijk of je iets kan regelen dat sommige van je medewerkers eerder mogen arriveren.

Comfort is belangrijk

Meestal huur je een vergaderlocatie voor een halve dag of voor een aantal uur. Dat is flink wat tijd en daarbij heb jij het vooral druk met voorbereiden en regelen van alles. Maar je medewerkers hebben het een stuk rustiger en moeten misschien nog even wachten voordat alles begint. Dus zorg ervoor dat de locatie ook een lounge heeft waar ze even kunnen zitten om te wachten of na de meeting bij te komen van het lang luisteren. Zorg ervoor dat ze bij de locatie wat kunnen drinken.

Het moet goed bereikbaar zijn

Het is natuurlijk van belang dat iedereen makkelijk naar de locatie moet komen. Als je een vergaderruimte ergens ver van het bedrijf zelf hebt gehuurd, zullen meerdere mensen misschien niet komen omdat het veel te ver is voor hen om te reizen. Kijk hierbij vooral in de buurt en omgeving. Er zijn genoeg opties hierin, vooral bij Vonk360.

Gerelateerde artikelen

Met privécamera’s de politie helpen?

Waarom een studiekeuze adviesbureau inschakelen?

GPS om te navigeren