Adviesportaal
Image default
Bedrijven

De staatsloterij

De goede naam die de staatsloterij in al die jaren altijd had opgebouwd heeft de laatste jaren een flinke deuk opgelopen. Er waren bepaalde zaken bij deze loterij aan de hand die een flinke lucht van oplichting bij zich droegen. De staatsloterij had namelijk altijd de naam van een loterij met een grote winkans, een hoog uitkeringspercentage en een flinke jackpot. Alleen bleek dat dit allemaal niet op waarheid berust was. De organisatie loterijverlies had namelijk al zijn bedenkingen bij de staatsloterij en ging daarom op onderzoek. Uit het onderzoek van deze organisatie bleken vervolgens schokkende feiten.

De staatsloterij had tussen 2000 en 2009 veel minder prijzengeld uitgekeerd dan dat het wettelijk verplicht was.  Er deden  zo’n 18 miljoen loten mee aan de trekking van de staatsloterij terwijl er slechts 3 miljoen loten verkocht waren. Hierdoor werd door middel van onderzoek duidelijk dat minstens 200 miljoen aan prijzengeld nooit bestaan heeft.  Daarnaast heeft de staatsloterij jaren geadverteerd met de boodschap ’’de staatsloterij heeft een hoog uitkeringspercentage’’ terwijl in feite in de periode van 2002 tot en met 2008 er vaak nog geen eens aan het minimale uitkeringspercentage werd voldaan. Een ernstige vorm van misleiding dus waar nu ook vele gedupeerden tegen in beroep zijn gegaan. Loterijverlies heeft de staatsloterij aangeklaagd en is uiteindelijk door de hoge raad in het gelijk gesteld.

Misschien is dit wel een kans voor particulieren om een loterij op te zetten. Met een stapel papier en een lotnummer printer zijn loten al snel en eenvoudig geproduceerd. Dit is in feite eigenlijk een code printer die door levensmiddelenbedrijven ook gebruikt wordt om barcodes op producten te drukken. Het vertrouwen van de consument in de staatsloterij is wel gedaald tot een nulpunt en dit is natuurlijk zo gek nog niet. Het gat wat de staatsloterij nu laat vallen in de markt van kansspelen biedt jonge ondernemers mogelijkheden.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

De grote voordelen van Makelaar Apeldoorn

Barbecue Boot Amsterdam

Nieuwste types dubbel glas