Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Benamingen kartonnen dozen – Fefco codes

Benamingen kartonnen dozen – Fefco codes.

 

Om het wereldwijd makkelijker te maken om kartonnen dozen op te zoeken hebben de kartonnen dozen wereldwijd dezelfde soort naam gekregen. Een zo genaamde “Fefco code”, de afkorting voor Federation Europeenne des Fabricands de Carton Ondule. In het Nederlands ook wel de Europese federatie van golfkarton fabrikanten. Elke standaard kartonnen doos die verkrijgbaar is op de website van 123Kartonnen Dozen heeft ook een eigen Fefco nummer.

 

Met betrekking tot de Fefco codes zijn er ook verschillende serie nummers waar de kartonnen dozen aan zijn gekoppeld. Zie hieronder de serie nummers toegelicht:

02 serie – Gesloten kartonnen doos – Kartonnen doos is gelijmd, getaped of geniet.

03 serie – Telescoop kartonnen doos – Dozen bestaan uit twee delen die over elkaar heen gaan.

04 serie – Vouwbare kartonnen doos en trays – Dozen bestaan uit 1 stuk karton.

05 serie – Sleeve kartonnen doos – Dozen bestaan uit sleeves en hulzen.

06 serie – Stijve kartonnen doos – Dozen bestaan uit 1 stuk karton.

07 serie – Kant en klare kartonnen doos – Dozen worden verlijmd en er is geen tape nodig.

09 serie – Interieur, inlays en fixeer verpakking – Hierbij wordt vaak een interieur gebruikt om producten te fixeren.

 

Alle kartonnen dozen in het assortiment van 123Kartonnen hebben een Fefco benaming en zijn op deze manier makkelijk wereldwijd te herkennen. De bekendste Fefco benaming wereldwijd is de Amerikaanse vouwdoos Fefco 201. De Amerikaanse vouwdoos is de standaard doos met twee kleppen aan de onder- en bovenzijde. De vouwdoos is verkrijgbaar in verschillende diktes en veel verschillende maten. Een makkelijke en voordelige kartonnen doos die wereldwijd ingezet wordt.

 

Vervolgens een erg bekende doos, ook in het assortiment van 123Kartonnen Dozen, de magazijndoos Fefco 421. Deze doos wordt zeker niet alleen maar gebruikt in een magazijn maar hij kan ook makkelijk gebruikt worden voor het verzenden van producten. De magazijndoos kenmerkt zich door het slotje aan de voorzijde waardoor hij makkelijk te openen en te sluiten is.

 

De postpakketdoos is ook een kartonnen doos die erg in de smaak valt. De Fefco 427 wordt gemaakt op een stansmachine en het is een ideaal model want er is geen tape nodig om de kartonnen doos te sluiten. De doos kan in elkaar gezet worden door de inkepingen in de doos waar de klep van de kartonnen doos zo in geplaatst kan worden. Een mooie en verzorgde doos voor het verzenden van producten.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten kartonnen dozen met Fefco benamingen in de webshop van 123Kartonnen Dozen maar in deze tekst zijn een aantal van de populairste exemplaren toegelicht. Tot slot is er nog de variant kartonnen platen. Dit is natuurlijk geen kartonnen doos maar een plaat die vaak wordt gebruikt om producten in een kartonnen doos te scheiden of om de kartonnen dozen op een pallet op te stapelen.

 

Wanneer u bij een bestelling de Fefco naam van de kartonnen doos en de afmetingen benoemd zal de juiste kartonnen doos altijd te vinden zijn.

Neem vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen voor advies met betrekking tot de gewenste kartonnen doos.