Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Beleggen in goud

Beleggen, in deze financieel onzekere tijden wordt het weer steeds populairder. Er komt natuurlijk ook wel een bepaald risico kijken bij het demo beleggen, maar alsnog zijn veel mensen bereid om deze risico’s te aanvaarden. De banken geven ook steeds lagere spaarrentes op het geld dat hun klanten bij hen wegzetten op de bank en mensen gaan dus op zoek naar manieren om hun geld op een andere manier toch meer waard te laten worden.

Beleggen is feitelijk ook niet meer dan het speculeren met producten. Je koopt op een bepaald moment de producten aan, en hoopt dat je deze op een later moment met winst kunt doorverkopen. Het risico van beleggen is echter dat deze winst niet gegarandeerd is. Je beleggingen kunnen veel meer waard zijn geworden in de tijd dat jij ermee gespeculeerd hebt, maar het kan net zo goed zijn dat je aandelen niet meer waard zijn geworden, maar gelijk zijn gebleven in waarde of zelfs in waarde zijn gezakt. Beleggen kan je dus ook geld kosten. Toch zijn veel mensen bereid om dat risico te nemen en zo is beleggen eigenlijk ook al best wel oud.

Vroeger was beleggen in goud al heel populair en vandaag de dag is dat eigenlijk ook niet anders. Nog steeds is goud, maar ook andere grondstoffen, een relatief veilige belegging die vaak in ieder geval vast blijft staan in waarde maar vaker nog ook meer waard wordt in de loop der jaren. Bovendien is goud over zo’n beetje de hele wereld een geldig betaalmiddel en bovendien een betaalmiddel dat veel waardevaster is dan papiergeld, dat onderhevig kan zijn aan inflatie. Goud is een eindig goed, iets dat voor papiergeld in die zin natuurlijk eigenlijk niet opgaat.

 

Het ligt er dus ook maar net aan hoeveel risico je wilt nemen bij het doen van investeringen.

http://www.leerbeleggen.com