Laat de woning keuren op vocht en schimmels omwille van uw gezondheid

Wat is schimmel? En hoort dit bij het uitvoeren van een bouwkundige keuring?

Mallen zijn schimmels die zich voortplanten door kleine sporen in de lucht vrij te geven. Sporen die op vochtige voorwerpen terechtkomen, kunnen beginnen te groeien. Er zijn duizenden verschillende soorten schimmels en we komen er dagelijks vele tegen, bij ons thuis en buitenshuis. Dit is de mening van bouwkundige keuring Rotterdam.

 

Wat is giftige schimmel? Kont dit aan bod in het bouwkundig rapport?

Giftige schimmel is een soort schimmel die gevaarlijke bijproducten produceert, mycotoxinen genoemd. Hoewel personen met astma en andere ademhalingsproblemen mogelijk reacties op vele soorten schimmels hebben, wordt aangenomen dat mycotoxinen waarschijnlijker zijn voor gezondheidsproblemen, bij zelfs gezonde individuen. Aangenomen wordt dat deze gifstoffen in verband staan ​​met geheugenverlies en met ernstige longproblemen bij zuigelingen en ouderen.

Drijvende deeltjes van schimmel zijn onzichtbaar voor het blote oog, dus het is onmogelijk om te zien waar ze kunnen zijn terechtgekomen totdat ze beginnen te groeien. Losse matrijsdeeltjes die zich ophopen op items in een huis kunnen gemakkelijk worden ingeademd en kunnen een constante irritatie zijn voor de mensen en huisdieren die daar wonen.

 

De giftige schimmel die we het meest horen is Stachybotrys chartarum, een slijmerige, groenzwarte schimmel die groeit op vochtige materialen die cellulose bevatten, zoals hout, papier, gipsplaat en andere soortgelijke producten.

 

Het groeit niet op tegels of cement.

 

Zelfs als de schimmel in uw huis geen giftige schimmel is, kan het nog steeds een probleem zijn, omdat elke schimmel die op organische materialen groeit na verloop van tijd zal vernietigen – en te veel schimmel van welke aard dan ook ruikt slecht en verslechtert de luchtkwaliteit, aldus de bouwkundig inspecteur.

 

Schimmel gedijt in dampende, vochtige omstandigheden:

Badkamers met slechte ventilatie. Installeer indien mogelijk een uitlaatventilator.

Lekkende waterleidingen. Repareer ze onmiddellijk.

Dak lekt. Repareer ze meteen, ongeacht waar u woont, dus het maakt niets uit of u in Rotterdam of Amsterdam woonachtig bent. Een dakinspectie kan altijd overal uitgevoerd worden. Bel 0636078178 voor info.

Wasdrogers en afzuigventilatoren die onder het huis of terug in de kamer ventileren. Ontlucht ze naar buiten.

 

Help schimmelgroei te ontmoedigen:

Installeer een ontvochtiger in ruimten met veel vocht.

Leg geen tapijt in kamers die vochtig blijven.

Isoleer leidingen en andere koude oppervlakken om condensatie te ontmoedigen.

Installeer stormramen om condensatie op glas te voorkomen.

 

Bedek kruipruimtevuil met plastic en zorg ervoor dat het gebied goed geventileerd is.

 

Bouwkundig schoonmaken van schimmel

Zorg dat de kamer goed geventileerd is voordat je begint. Als de mal een klein oppervlak bedekt, is het niet te moeilijk om het schoon te maken met reinigingsmiddel en water. Laat de ruimte drogen en breng vervolgens een oplossing van 1/2 kop bleekmiddel per liter water aan om de resterende sporen te doden. Meng nooit bleekwater en ammoniak omdat het mengsel een giftig gas produceert. Er zijn producten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor schimmels. Vergeet niet dat de schimmel zeer waarschijnlijk zal terugkeren, tenzij u de onderliggende problemen die het veroorzaakten, elimineert.

 

Professionele schimmelverwijdering

Als uw schimmelprobleem ernstig is, hebt u waarschijnlijk de hulp nodig van een bedrijf voor matrijssanering, iemand die gespecialiseerd is in het verwijderen van schimmel.

https://bouwkundige-keuringrotterdam.nl