Wedden op sport is razend populair

Adviesportal

<h1>Wedden op sport is razend populair</h1>

De populariteit van online wedden op sport is de laatste jaren sterk toegenomen. Het afsluiten van een online sportweddenschap is erg eenvoudig en leuk om te doen. Een sportwedstrijd kijken wordt immers nog leuker wanneer je geld kunt winnen met de uitslag.

 

<h2>De mogelijkheden van wedden op sport</h2>

Er zijn verschillende manieren om te wedden op sport. De meeste sporten bieden de mogelijkheid om geld in te zetten op de winnaar. Bij voetbal kun je kiezen tussen winst voor een team of voor gelijkspel. Het is ook mogelijk om de exacte uitslag te voorspellen en daar geld mee te winnen. Tot slot kan er ook gewed worden op het aantal doelpunten of op specifieke voorspellingen zoals ‘Messi wordt topscoorder van het WK’.

 

Je kunt naast losse wedstrijden ook wedden op een aantal wedstrijden tegelijk of op een volledig sportevenement. Je wint dan alleen wanneer je voorspelling volledig uitkomt. De kans dat je dit goed doet is klein en daarom zijn er hoge bedragen te winnen.

 

Tot slot is er een verschil tussen vooraf voorspellen en deelnemen aan live weddenschappen. Bij live weddenschappen moet je snelle beslissingen nemen waardoor deze vorm van wedden vaak niet is weggelegd voor beginners.

 

<h2>Alles over quoteringen</h2>

Bookmakers bepalen van tevoren hoe groot de kans is dat een bepaalde uitkomst realiteit wordt. Met een voor de hand liggende keuze kan je minder geld winnen dan met een inzet op de underdog.

 

Stel dat bij de wedstrijd Ajax – Feijenoord de volgende quotering geldt:

 

Winst Ajax: 2,0

Winst Feijenoord: 3,0

Gelijkspel: 2,5

 

Je hebt €10 euro om in te zetten op deze wedstrijd. Per uitkomst kun je dan de volgende bedragen winnen:

 

Winst Ajax: €10 x 2,0 = €20 (+€10)

Winst Feijenoord: €10 x 3,0 = €30 (+€20)

Gelijkspel: €10 x 2,5 = €25 (+€15)

 

Je kunt in dit geval dus het meeste geld winnen door geld in te zetten op winst voor Feijenoord. De bookmakers schatten de kans dat Feijenoord wint echter het laagst in. Je maakt echter zelf de keuze op basis van jouw sportkennis, ervaring en een portie geluk.